Başkan Barzani'den Paskalya Bayramı mesajı

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Hristiyanların Paskalya Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Barzani, başta Kürdistan olmak üzere dünyadaki tüm Hristiyanların Paskalya Bayramı'nı kutladı.

Başkan Barzani'den Paskalya Bayramı mesajı

Başkan Mesud Barzani, Hristiyanların Paskalya Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Barzani, başta Kürdistan olmak üzere dünyadaki tüm Hristiyanların Paskalya Bayramı'nı kutladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık ofisinden yayımlanan mesajda Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, ''Irak, Kürdistan ve dünya daki tüm Hıristiyan kardeşlerimizin Paskalya bayramlarını kutluyor. Gelecek bayramlarında umut, huzur ve mutluluk içinde geçmesini diliyorum" dedi.

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan'da ki etnik yapıların kutladığı dini bayramlar vesilesiyle; birlikte yaşam ve kardeşliğin pekiştiğini ifade ederek, "Ülkemiz tarihinde özgürlük ve ortak yaşam kültürünün var olması ve bu konuda Kürdistan'ın dünya için güzel bir örnek olması bizim için övünç kaynağıdır. Bizim görevimiz ise bu kültürümüzü korumak ve ileriye taşımaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Barzani Peşmergenin terörün ortak yaşam kültürünü yok etmesine izin vermediğini vurgulayarak şöyle devam etti: şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizde farklı dini ve kültürel yapıların birlikte ve özgürce yaşamasından onur duyuyoruz. Kürdistan da ki bu kültürü dünya da örnek haline getirmek ve korumak hepimiz için tarihi bir görevdir. Ülkemizde gelişen terör saldırıları kahraman Peşmergelerimiz tarafından bertaraf edildi. Ve aramızda kardeşlik ve saygınlık bağlarını yok edemedi. Umut ederim ki Hristiyan kardeşlerimiz en kısa zamanda ülkelerine geri döner onurlu bir şekilde burada yaşarlar.

Böylesi kutsal bir gün vesilesiyle Hıristiyan kardeşlerime çağrım şudur. Sizinle ortak kaderimiz var. Sizler de Kürdistan'ın değerli halkının bir parçasısınız. Kürdistan halkının meşru haklarına kavuşması ve geleceğini belirlemede siz de katılın. Sizin de söz hakkınız var."