Başkan Barzani: Şengal anlaşmasının uygulanmasının önündeki engeller kalmamalı

Başkan Mesud Barzani ise, Şengal anlaşmasına desteğini vurgulayarak, Şengal anlaşmasının uygulanmasının önündeki engellerin kalmaması gerektiğini söyledi.

Başkan Barzani: Şengal anlaşmasının uygulanmasının önündeki engeller kalmamalı

Başkan Mesud Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hickey ve beraberindeki heyeti Selahaddin’deki konutunda kabul etti.

Irak’taki siyasi, ekonomik ve güvenlik alanındaki gelişmelerin konuşulduğu görüşmede, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgının Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki etkileri de ele alındı.

Ayrıca görüşmede, terör tehlikesinin yanı sıra Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi sürece yönelik tehditler masaya yatırıldı.

Görüşmede, Bağdat Büyükelçisi Stephen Hickey, Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümetleri arasında imzalanan Şengal’deki durumun normalleşmesi anlaşmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederken, anlaşmanın uygulanmasını dilediğini belirtti.

Başkan Mesud Barzani ise, Mustafa Kazimi hükümeti ve Şengal anlaşmasına desteğini vurgulayarak, Şengal anlaşmasının uygulanmasının önündeki engellerin kalmaması gerektiğini söyledi.

Başkan Barzani, Şengalli göçzedelerin dönüşünün önündeki engellerin de kalmaması gerektiğini ifade etti.

Görüşmede, Irak’ta 2021’de yapılması planlanan seçimler de ele alındı. / K24