Barzani: Maliki gelirse bağımsızlık ilan ederim!

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Irak eski Başbakanı Nuri el Maliki'nin bir daha başbakan olması halinde 'Bağımsızlığı ilan ederim' dedi.

Barzani: Maliki gelirse bağımsızlık ilan ederim!

Londra'da Arapça yayın yapan Şarq-ul Evsad gazetesine mülakat veren Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Irak eski Başbakanı Nuri el Maliki iktidarı döneminde binlerce Irak vatandaşının katledildiğine dair ellerinde belge olduğunu söyledi.

Başkan Barzani, Maliki'nin Kürdistan ve Sünni Araplara karşı mezhepsel bir siyaset yürüttüğünü belirterek, ''Hiç bir zaman Maliki'nin bu düzeyde Kürtlere karşı kin ve düşmanlık yapacağını beklemiyordum'' dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Irak eski Başbakanı Nuri el Maliki'nin yeniden başbakan olması halinde ''O zaman hiç kimseyi dinlemeden Kürdistan'ın bağımsızlığını ilan ederim...'' ifadelerini kullandı.

Maliki'nin Saddam kadar güçlü olması halinde Saddam'dan da daha beter uygulamalara imza atacağını kaydeden Başkan Barzani, Maliki'nin, Kürtlerin kardeşçe yaklaşımına ve iyi niyetine ihanet ettiğini söyledi.