Başkan Barzani: Kürdistan'ı mutlu bir gelecek bekliyor

Başkan Mesut Barzani, 2017 yılının gelişi vesilesiyle yayımladığı mesajında, mevcut sorunlardan bir an önce kurtulmak için Kürdistan'daki siyasi tarafların en erken vakitte bir araya gelerek çözüm yollarını arama noktasında üzerlerine düşen yükümlülükleri yerine getirme çağrısında bulundu.

Başkan Barzani: Kürdistan'ı mutlu bir gelecek bekliyor

Başkanlık sitesinde yer alan Başkan Mesut Barzani imzalı mesajda: "Özellikle Kürdistan halkının ve bütün dünyanın kutla 2017 yeni yılını kutlarım. 2017 yılının, bütün dünyada, savaş ve terörün yok olduğu, barış ve hoşgörünün tesis edildiği bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Başkan Barzani, Orta Doğu'nun değişimlerden geçtiği böylesi bir vakitte Kürt ulusunun her zamandan çok milli birliğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

2016 yılında, Irak hükümetinin bütçesini Kürdistan'ın göndermemeye devam etmesi, petrol fiyatlarının düşmesi, savaş ve terörle mücadele bütçesinin artması, yüzbinlerce göçmen ve sığınmacının topraklarımıza akın etmesi, halkımızın büyük maddi sıkıntılar yaşamasına sebep oldu. Ancak Kürdistan halkı, tarihte eşine az rastlanan bir mücadele sergiledi ve Peşmergeye sırt çıkarak en büyük zaferlerini kazanmasını sağladı. Burada Kürdistan halkının üstlenmiş olduğu sabrından ve metanetinden ötürü en yürekten teşekkürlerimi borç biliyorum. Kürdistan, güçlü ve çalışkan bir halka sahiptir ve bütün servetini ile kaynaklarını en iyi derecede yönetebilecek kabiliyete sahiptir. Dolayısıyla halkın bu istenmeyen günleri geride bırakacağına ve kendisini mutlu bir geleceğin beklediğine inanıyorum.

Kürdistan Peşmergeleri, vatandın korunması için barındırdığı bütün etnik ve dini farklılıklarıyla birlikte dünyada insanlığın ve sivil yaşamın korunması adına çok bedel ödedi. Dönemin en büyük tehdidine karşı kahramanca büyük bir mücadele vererek Kürdistan'ın neredeyse bütün sınırlarını kurtardı. 2016, IŞİD'in alt edilmesi ve kutlu Kürdistan topraklarının kurtarılmasının yanında diplomatik alanda da Kürdistan'ın adının dünya sahnesinde yazılmasında çok önemli kazanımların elde ettiği bir yıl olarak geçti. Dünya devletlerinin onlarca önemli liderleri Kürdistan'ı ziyaret etti ve Peşmergeye olan saygılarını ile halkımızın ne kadar değerli olduğunu ifade etti.

Kürdistan'daki siyasi sorunların bir an önce çözülmesi için 20 Kasım'da kamuoyuna bir mesaj paylaştım. Siyasi partilerden sorunların çözümüne ilişkin yol haritasını belirlemek için çaba göstermelerini talep ettim. Mesajımdan sonra çok sayıda toplantıyla partiler bir araya geldi. Şimdi ise toplantılardan elde edilen sonucu beklemekteyiz. Temenni ederim ki güncel ve uygun bir çözüm yolu üretilir çünkü Kürdistan'daki vaziyet artık bu şekilde kalmamalı. Bölge sürekli bir değişim içinden geçiyor ve şu an Kürdistan halkının birliğe her zamandan daha fazla ihtiyacı var. Kürdistan halkının daha huzurlu bir yaşam geçirmesi için şu an hepimiz üzerinde daha fazla sorumluluk yatırıyor.

Burada şehit peşmergelerimizi saygıyla anmayı ve gazi peşmergelerimize gösterdikleri kahramanca mücadeleden dolayı tebriki ve yaralılara acil şifalar dilemeyi borç biliyorum.

Kürdistan halkına, bu şiddetli savaşta Peşmergeye sağladığı desteğinden ötürü en derin teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca Peşmergeye terörle mücadelede destek sağlayan dost ve komşu ülkelere de teşekkür ediyoruz.

2017 yılının, sorun ve krizlerin son bulduğu, bölgemizde huzur ve istikrarın tesis edildiği, terör, inkar ve radikalim zihniyetinin ortadan kalktığı ve bütün insanlığa huzur ve mutluluk geldiği bir yıl olmasını temenni ediyorum.”