Başkan Barzani: IŞİD sonrası Musul'da somut bir plan gerekli

Başkan Barzani: IŞİD sonrası Musul'da somut bir plan gerekli

KrdNews

Kürdistan Hükümet Başkanı Mesud Barzani, Erbil’de Hollanda'nın Irak büyükelçisi Jan Waltmans'ı kabul etti.

Irak Kürdistan Hükümet Başkanı Mesud Barzani, başkent Erbil’de Hollanda’nın Irak Büyükelçisi Jan Waltmans ile beraberindeki kalabalık bir Hollandalı grubu kabul etti.

Başkan Barzani ve büyükelçi Waltmans arasında gerçekleşen görüşmelerde IŞİD’e yönelik sürdürülen operasyonlardaki son gelişmeler, Kürdistan bağımsızlık referandumu ve Bağdat ile Erbil arasındaki ikili ilişkiler görüşüldü.

Musul operasyonunun tamamlanma safhasında olduğunu belirten Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Hollanda elçisi Waltmans’a  ayrıca, IŞİD’den sonra Musul için somut bir planının yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Başkan Barzani ve büyükelçi Waltmans, Eylül ayındaki Kürdistan Bölgesi'nde yapılacak olan bağımsızlık referandumunu da görüştü. Başkan Barzani, böyle bir adımın Kürdistan Bölgesi halkının doğal bir hakkı olması dışındaki konumunu yineledi ve başkalarıyla, özellikle de Bağdat'la diyalog yoluyla yapılacak bir sonraki aşamaların yolunu açacağını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti diler getiren Hollanda’nın Irak Büyükelçisi Waltman ise Peşmerge güçlerini IŞİD’e karşı yürüttüğü operasyonlar sırasında mükemmel koordinasyonlarından ötürü takdir etti.