Başbakan Barzani: Kürdistan'da kargaşa yaratmak isteyenlere izin vermeyeceğiz

Başbakan Neçirvan Barzani hükümet olarak memur maaşlarına uygulaan kesintilerin en kısa sürede düzeleceğini ve iyleşmeye gidileceğini söyledi.

Başbakan Barzani: Kürdistan'da kargaşa yaratmak isteyenlere izin vermeyeceğiz

Başbakan Neçirvan Barzani hükümet olarak memur maaşlarına uygulaan kesintilerin en kısa sürede  düzeleceğini ve iyleşmeye gidileceğini söyledi.

Başbakan Neçirvan Barzani Bakanlar Kurulu toplantısı ardından basın toplantısı düzenliyor.

Kürdistan Bölgesi'nin içerisindeki zor durumda memeur maaşlarında kesintiye gidildiğini ve buna tahammül gösteren öğretmen ve memurlara teşekkür eden Başbakan "IŞİD savaşı, Bağdat’ın bütçemizi kesmesi ve petrol fiyatlarının düşmesi memur maaşlarını ödememizin önünde engel teşkil ediyordu.Bugünkü bakanlar kurulunda memur maaşlarının iyileştirilmesini görüştük.Yakın zamanda yapacağımız iyileştirmelerle Kürdistan’da maaşlarda da iyileştimeye gidilecek, kısıtlamalar kalkacak" dedi.

Öğretmen ve memurların yaptığı gösterileri meşru gördüklerini ancak  bazı siyasi tarafların gösterileri kendi çıkarları için  kullanmaya çalıştığını belirten Neçirvan Barzani "Halkımız şu konuda rahat olmalı. Denildiği gibi, Hükümetin elinde imkan ve para olsa halka vermemesi makul değildir. Halkın kafasını bu yönde karıştırmak isteyenlere itibar edilmemeli.Bu hükümet iktidara seçim ile geldi  seçim ile gider, buna da halk karar verir En kısa sürede maaş  sorunu çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan " Hükümetimiz kesinlikle Kürdistan’da kargaşa yaratmak  isteyen siyasi taraflara izin vermeyecektir" dedi.

Başbakan Neçirvan Barzani PKK'nin Güney Kürdistan topraklarından Türkiye veya başka bir ülkeye saldırmasını kabul etmediklerini kendilerine birçok kez  ilettiklerini belirterek "Biz hiçbir şekilde Irak Kürdistan’ının komşu ülkeler için güvenlik tehlikesi olmasını kabul etmiyoruz. Bunu birçok defa PKK’ye de söyledik. Kürdistan Bölgesi'nde hiçbir partinin kargaşa yaratmasına izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Neçirvan Barzani gösteri düzenlemesine ilişkin "Gösteri yapmak isteyenler izin alabilirler, ancak bunun dışında gösterilerin siyasi amaçlar için kullanılmasını ve kaosa neden olmasını kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.