Barzani Yardım Vakfı’ndan Beyrutlu ailelere yardım

Barzani Yardım Vakfı’ndan Beyrutlu ailelere yardım

Barzani Yardım Vakfı, Lübnan’ın başkenti Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamadan etkilenen yaklaşık 500 aileye gıda yardımı gönderdiğini bildirdi.

Barzani Yardım Vakfı’ndan yapılan açıklamada, Başkan Mesud Barzani’nin talimatı üzerine Beyrut’taki 500 aile için gıda yardımı gönderildiği ifade edildi.

Vakfın yaptığı açıklamanın altında paylaşılan videoda, Beyrut Valisi Mervan Abbud, Başkan Barzani’ye teşekkür etti.

Patlamanın ardından birçok ülke, Beyrut'a tıbbi ve gıda yardımlarını kargo uçaklarıyla göndermeye devam ediyor.

Çarşamba günü itibarıyla Beyrut Limanı'nın kısmi olarak açılması sonucu yardımların gemilerle de gelmesi bekleniyor.

Öte yandan, Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, kentte geçen hafta meydana gelen şiddetli patlamanın ardından, yabancı ülke diplomatlarına yapılan yardımların dağıtım mekanizması hakkında bilgi verildiği belirtildi.

Bugüne kadar ülkeye ulaşan yardımların patlamadan zarar görenlere ne şekilde ulaşacağı konusundaki bilgilerin paylaşıldığına işaret edilen açıklamada, tıbbi yardımların dağıtımı öncesinde ülkedeki sağlık merkezleri ile hastanelerin ihtiyaçlarının belirleneceğine dikkat çekildi.

Söz konusu tıbbi yardımların Lübnan Sağlık Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı arasındaki koordinasyon doğrultusunda dağıtılacağı belirtilen açıklamada, gıda yardımlarının ise ordu ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde dağıtılacağı aktarıldı.

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Söz konusu patlamada 177 kişi hayatını kaybetmişti.