Bahçeli’den Macron’a ‘siyasi şizofren’, muhalefete ‘sokak’ tehditi

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fransa Cumhurbaşkanı Macron hakkında, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerine benzer ifadeler kullandı.

Bahçeli’den Macron’a ‘siyasi şizofren’, muhalefete ‘sokak’ tehditi

Fransa’da genç bir öğretmenin aşırı İslamcı bir kişi tarafından katledilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Macron bir dizi önlemler alma yoluna gitti.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Fransa Cumhurbaşkanı cehaletin ve husumetin taşeronluğuna savunmuştur. İslam'ın dünyanın her yerinde kriz yaşadığını ileri sürmek bu nedenle yapılandırılacağından bahsetmen Macron'un haddi değildir. Macron'un kafa yoracak başka gündemi yok mudur? Bu siyasi şizofren ne hakla İslam'ı yapılandırmayı hedef olarak belirlemiştir?" ifadelerini kullandı.

Muhalefeti de hedef alan Bahçeli, “Bazı alçak kalem sahipleri ve televizyon yorumcuları da CHP propagandası yapayım derken ateşle oynamaktadır. Neymiş, sokak hazır, muhalefetin silkinmesi gerekiyormuş. Ve de yeni Meclis oluşmalıymış, sözde Kürt meselesi demokratik ve şeffaf biçimde çözülmeliymiş. Hele bir çıksınlar sokağa da, acıklı şekilde görsünler anyayı konyayı, dünyanın kaç bucak olacağını. Hodri meydan, Türkiye Cumhuriyeti sokakta kurulmadı, sokakta bulunmadı, sokağa bırakılmayacak, sokağın girdabına, sokak serserilerine teslim edilmeyecektir. Bizim Askıda Ekmek Kampanyamızı eleştirenlerin alayı ümidini aslında sokağa bağlamıştır.”

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz