Bağdat'ta bulunan Kurdistan heyeti: Kerkük'te Kurdistan Bayrağı indirilmeyecek!

Kürdistan'daki referandum sürecini görüşmek üzere Bağdat'ta bulunan Kürdistan heyetinin temasları sürüyor.

Bağdat'ta bulunan Kurdistan heyeti: Kerkük'te Kurdistan Bayrağı indirilmeyecek!

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Irak Parlamentosu Başkanı Selim Ciburi ile görüşmesinin ardından Kürdistan heyeti Sadr Hareketi ile görüştü. Sadr Hareketi ile yapılan görüşmenin ardından Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) siyasi büro üyesi Ednan Mufti, "Kerkük'te yükseltilen Kürdistan bayrağı inmeyecek” dedi.

Sadr Hareketi Temsilcisi de, "Irak'taki tüm taraflar birlikte şehit vermişlerdir. Yasalara göre Irak federal bir devlettir ve Kürdistan Bölgesinin kendine has özelliği vardır” açıklamasında bulundu.

Sadr Hareketi Temsilcisi, "Diyalog ve Federal Hükümetin gölgesinde bir ulus olarak birbirimizi anlamamız gerekmektedir. Kürdistan Bölgesinin, Peşmergenin ve Haşdi Şabi'nin IŞİD'e karşı mücadelede rolü vardır” diye konuştu.

YNK Siyasi Büro üyesi Ednan Müfti de, " Biz Sadr Hareketi ve Parlamento Başkanı ile de konuştuk. Kürdistan Bayrağı Kerkük'te inmeyecek” dedi. Kürdistan Heyeti, Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Huseyn, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Büro Sekreteri Fazıl Mirani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Siyasi Büro Üyesi Ednan Mufti'den oluşuyor.