Erbil'den bir heyet bağımsızlık meselesini görüşmek üzere Bağdat'a gidiyor.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK), Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu), Kürdistan İslami Topluluk (Komel), Türkmen, Kildan ve Asuriler'den oluşan bir heyet, bağımsızlık meselesini konuşmak için Bağdat'a gidiyor.

Erbil'den bir heyet bağımsızlık meselesini görüşmek üzere Bağdat'a gidiyor.

Rûdaw'ın internet sitesinde yer alan habere göre, YNK Sözcüsü Mahmud Muhammed, "Gelecekte bu ülkenin nasıl yönetileceğinin konuşulması gerekiyor. Biz hem özerklikle hem de federal yönetimle bu ülkede, birlikte yaşayamadık. Peki şimdi nasıl olacak?” şeklinde konuştu.

Muhammed, "Biz iki ayrı hükümet ve iki iyi komşu olunabilir diyoruz. Heyet bağımsızlığı konuşmak için Bağdat'a gidiyor” dedi.

YNK Politbüro üyesi Sadi Ahmet Pire, "Heyet her beş siyasi partiden oluşuyor ayrıca Kildan, Asruri ve Türkmenlerin de birer temsilcisi olacak” ifadesini kullandı.

Söz konusu heyetin oluşturulmasına yönelik kararın, PDK ve YNK'nin gerçekleştirdiği son toplantıda alındığı belirtildi.

Başkan Mesud Barzani ve ardından Başbakan Neçirvan Barzani'nin Bağdat'a yaptığı son ziyarette, bağımsızlık konusunu yetkililere aktarılmış ancak oluşturulan bu ortak heyet, dosyayı Erbil ve Bağdat arasında yeni bir müzakere konusu olarak masaya yatırmaya gidiyor.