Babekir Zêbarî: ABD’nin Peşmerge’ye yardımı artacak

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Askeri İşler Danışmanı Babekir Zêbarî yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi ile ABD ve Ulusalararası koalisyon güçleri arasında ciddi bir eşgüdümün olduğunu, alınan yeni kararlarla Peşmerge güçlerine daha fazla yardım yapılacağını belirtti.

Babekir Zêbarî: ABD’nin Peşmerge’ye yardımı artacak

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Babekir Zêbarî açıklamasında, ABD’nin ırak’tan çekilme kararının Kürdistan Bölgesi’ni etkilemeyeceğini, çünkü ABD ve Peşmerge güçleri arasında çok ciddi bir uyumun olduğunu, hava kuvvetleri, istihbarat ve güvenlik konularında ortak çalışmaların güçlendirildiğini dile getirdi.

Peşmerge güçlerinin eğitilmesi ve güçlendirilmesi konusunun ABD açısından stratejik bir duruma evrildiğine dikkat çeken Babekir Zêbarî açıklamasının sonunda şunları söyledi: “IŞİD tehlikesinin halen ciddi bir şekilde devam ettiği hususunu ele aldık. Bu tehlike nedeniyle ABD güçleri bölgeden çekilmeyecek ve hem havadan hemde karadan Peşmerge güçlerine destek verecekler. Ayrıca askeri destek konusunda da daha güçlü adımlar atılacak.”