Avusturya’da silahlı saldırı: 7 ölü çok sayıda yaralı!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1'i polis 7 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Avusturya’da silahlı saldırı: 7 ölü çok sayıda yaralı!

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın Schwedenplatz bölgesindeki bir sinagog yakınında silahlı saldırı meydana geldi.

Viyana polisi, yaptığı açıklamada saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisini vererek, saldırganı yakalamak için 'büyük bir operasyon' başlatıldığını kaydetti. Polis, ayrıca yurttaşlara olay yerinden uzak durma çağrısında bulundu.

1'i polis 7 kişi öldü

Öte yandan saldırganlardan birinin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği bildirildi. Ancak Avusturya İçişleri Bakanlığı, saldırganlardan birinin patlayıcı kemer taktığının doğrulanamadığını duyurdu. Viyana polisi, bir sonraki açıklamasında bir saldırganın öldürüldüğü, diğerinin kaçtığını açıkladı. Polis, saldırının 6 farklı noktada gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

Bununla birlikte saldırıda 1'i polis 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

'Terör eylemi olduğu kanaatindeyiz'

Avusturya İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada saldırının bir terör eylemi olduğu kanaatinde olduklarını belirterek, saldırının biden fazla kişiyle, farklı noktalardan koordineli bir biçimde gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı.

'Saldırının hedefinde sinagogun olduğu henüz söylenemez'

Avusturya Yahudi Topluluğu lideri Oskar Deutsch, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Şu anda sinagogun hedeflerden biri olup olmadığı söylenemez. Ancak kesin olan şey, hem Seitenstettengasse'deki sinagogun hem de aynı adresteki ofis binasının, ilk ateş edildiği sırada kapalı olduğu" dedi.