Avukatları Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya hareket etti

Avukatları Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya hareket etti

Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal’ın, müvekkilleriyle görüşmek için İmralı Cezaevi’ne doğru yola çıktığı bildirildi. Açlık grevleri devam ederken avukatları Öcalan’la iki kez görüşme gerçekleştirmişti.

Asrın Hukuk Bürosu twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Büromuz avukatlarından Av. Newroz Uysal ve Av. Rezan Sarıca bugün (12.06.2019) müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Ada Hapishanesi'ne doğru yola çıktılar. Kamuoyunun bilgisine sunarız...

Avukatlar iki kez görüşmüştü

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde yürütülen açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonucu 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs ve 22 Mayıs tarihlerinde İmralı’ya giderek, Öcalan’la görüşme gerçekleştirmişti.

İlk görüşmede, ülkenin ve bölgenin sorunlarına dair “çözüm deklarasyonu” niteliğinde 7 maddelik öneride bulunan Öcalan’ın ikinci görüşmede yaptığı çağrı üzerine 26 Mayıs’ta açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonlandırılmıştı.

Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da ‘bayram görüşü’ için 5 Haziran’da İmralı’ya giderek ağabeyi ile görüşmüştü.

Mehmet Öcalan, ağabeyi ile bu görüşmeden aylar önce ise 12 Ocak’ta bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşme açlık grevleri sürerken yapılmıştı.