Asayib Ehlul Hak lideri Kays Gazali, Kazimiye sert çıktı

Asayib Ehlul Hak lideri Kays Gazali, Kazimiye sert çıktı

 Haşdi Şabi milis grubu bileşenlerinden Asayib Ehlul Hak lideri Kays Gazali, dün bazı Haşdi Şabi üyelerinin gözaltına alınmasının mahkeme kararı değil, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin talimatı doğrultusunda yaşandığını söyledi.

Kays Gazali, dün sabah Bağdat’ta Irak Anti Terör biriminin bazı Haşdi Şabi üyelerini gözaltına almasıyla ilgili açıklama yapan Kays Gazali, Başbakan Kazimi’yi suçladı ve bunun bir mahkeme kararı olmadığını savundu.

Gazali, “Haşdi Şabi birlikleri hiçbir zaman bir devlet kurumunu hedef almamıştır. Sadece yabancı güçlerin üslerini ve ABD Büyükelçiliği’ni hedef almışlardır” dedi.

Anti Terör birimi dün sabah, Yeşil Bölge’ye füze saldırısında bulunulduğu belirtilen İran’a yakın Haşdi Şabi çatısı altındaki Hizbullah Tugayları’na (Ketaib Hizbullah) ait bir karargaha baskın düzenleyerek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Geçtiğimiz günlerde Bağdat’ta diplomatik temsilciliklerin bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’ye füze saldırıları gerçekleştirilmişti.

Öte yandan Irak Başbakanı Mustafa Kazimi tarafından, Haşdi Şabi Genel Başkanı’nın değiştirileceği ve yapı içerisindeki atamalarda da değişiklikler olacağı iddia ediliyor. Kazimi'nin bu hamlesiyle yapı içerisinde İran'a yakın radikal grupları pasifize edeceği ve söz konusu milis yapının hükümete entegre hale gelmesi için çabalayacağı yorumları yapılıyor.