Anket: Pervin Buldan ile Sezai Temelli'yi başarılı buluyor musunuz?

Anket: Pervin Buldan ile Sezai Temelli'yi başarılı buluyor musunuz?

Dün, (4 Nisan 2019) Birgün gazetesinde Hüseyin Şimşek imzasıyla yayınlanan "Buldan ve Temelli aday olmayacak" başlıklı ve aynı başlıkla ilgili iddiayı içeren haber dün Kürt gündeminin ilk sıralarında yer aldı ve KrdNews dahil sayısız haber sitesi tarafından okurlarına duyuruldu.

Öğleden sonra gündemdeki sıcaklığını koruyan iddia ile ilgili Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) bir yalanlama açıklaması yayınlandı ve bu iddiaların doğru olmadığı dile getirildi.

Ancak, HDP'nin bu iddiaları yalanlaması, kulislerde ve Kürtlerin nezdinde Pervin Buldan ile Sezai Temelli'nin başarılı olduğu anlamına gelmiyor, bilakis genel kamuoyu her iki eş başkanın da koltuklarının gerektirdiği vizyon ve birikime sahip olmadığı yönünde.

Biz de Birgün'den Hüseyin Şimşek'in, HDP tarafından daha sonra yalanlanan iddialarını kendi okurlarımıza sormak için 7 günlük bir anket düzenledik ve okurlarımıza sorduk:

HDP eş Genel Başkanları Sezai Temelli ile Pervin Buldan'ı başarılı buluyor musunuz?

12 saat içinde ankete katılan okurlarımızın çoğunluğu Buldan ve Temelli'yi başarılı bulmadıkları yönünde oy kullandılar.

Anket sonuçlarını bir haftalık süre sonunda kamuoyu ile paylaşacağız.


Anket linki: https://www.facebook.com/krdnewscom/posts/2136756183098819