Ankara: Azerbaycan, Ermenistan’a ait bir SU-25 uçağını daha düşürdü

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan ordusunun Ermenistan’a ait SU-25 tipi savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu.

Ankara: Azerbaycan, Ermenistan’a ait bir SU-25 uçağını daha düşürdü

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kahraman Azerbaycan Ordusu, bir yandan işgal altındaki öz topraklarını kurtarmaya devam ederken bir yandan da Ermenistan Ordusu’nun saldırılarını püskürtmeye devam ediyor” denildi

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun, Ermenistan’a ait bir SU-25 uçağını daha düşürdüğü belirtildi.

Azerbaycan: Ermeni askeri konvoyu imha edildi

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Hocavend yönünde hareket eden Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’ne ait konvoyun havadan ve karadan nokta atışıyla vurularak imha edildiğini duyurdu.

Sputnik’in aktardığına göre, Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “31 Ekim saat 17.00 sıralarında bölgenin havadan gözlemi sırasında askeri bir konvoyun Hocavend istikametinde hareket ettiği tespit edildi. Askeri konvoydaki birkaç araç ve personeli, havadan ve karadan yapılan nokta atışıyla vurularak imha edildi” ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni askerlerini taşıyan konvoyun yok edildiği anlara ait videoyu Telegram kanalından paylaştı.

Ayrıca Dağlık Karabağ Devlet Acil Durumlar Servisi, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Martuni şehrine yeni bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Ermenistan ve Azerbaycan Dağlık Karabağ’da 27 Eylül'de çatışmalar başlamıştı. Üç ayrı ateşkes mutabakatına rağmen taraflar, askeri faaliyetlere ara vermeden devam ediyor.