Özhaseki: 100'e yakın belediyeye niye kayyum atandı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, "'Kürdistan' diye bir yer var mı bizim ülkemizde? Ülkemizin baştan sona en ücra köşesine kadar adı tektir, o da Türkiye'dir. Onu da bölmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

Özhaseki: 100'e yakın belediyeye niye kayyum atandı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, "'Kürdistan' diye bir yer var mı bizim ülkemizde? Ülkemizin baştan sona en ücra köşesine kadar adı tektir, o da Türkiye'dir. Onu da bölmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

Pursaklar Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışında vatandaşa hitabında sözlerine Cumhur İttifakı'nın neden kurulduğunu anımsatarak başlayan Özhaseki, son yıllarda ülkenin bölünmesini isteyen grupların yerlerinde duramadıklarını söyledi.

Özhaseki, öncelikle 40-50 yıldır bu milletin başına bela olan PKK belasının bulunduğunu belirterek, "Geçtiğimiz 4 sene kadar önce çukur kazıp, devlet ilan etmeye kalktılar, şımardılar, kendilerinden geçtiler. Onlara öyle yüz verdiler ki liderleri televizyona çıktı saz çaldı, türkü söyledi, şirin adam gibi gösterdiler. Onlar da buldukları cesaretle öz yönetim ilan ettiler. Paçavralarını 'bayrak' diye çekip, güya devletimizi, topraklarımızı bölmeye kalktılar." ifadesini kullandı.

Kürdistan diye bir yer var mı ülkemizde?

Birileri tarafından, "Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda da Cumhur İttifakı'na kaybettireceğiz." ifadelerinin kullanıldığını söyleyen Özhaseki, "Baştan sonra skandal. Kürdistan nedir? Nereden çıktı bu laf? Kürdistan diye bir yer var mı bizim ülkemizde? Ülkemizin baştan sona en ücra köşesine kadar adı tektir, o da Türkiye'dir. Onu da bölmeye kimsenin gücü yetmez. Gerçek niyetleri ortada. Böyle bir kirli pazarlık olmaz. Evlatlarımızın katiliyle bir araya gelinmez. O kan bulaşan oylara talip olunmaz." diye konuştu.

100'e yakın belediyeye niye kayyum atandı?

"Kafası Kandil'de olan satılık uşaklar iş başına gelmesin" diye bir dertlerinin olduğuna dikkati çeken Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kafası, Pensilvanya'da olan sapıklar iş başına gelmesinler diye bir derdimiz var. Eskiden böyleleri var mıydı? Elbette vardı. 100'e yakın belediyeye niye kayyum atandı? Özellikle Kandil'in tayin ettiği adamlar, belediyelerde ne kadar para bulurlarsa çalıyorlar, dağa gönderiyorlar. Tüm belediyelerin imkanları onların emirlerinde, onlara hizmet etmekten özellikle haz alıyorlar. Türkiye'deki gizli kapaklı yollardan giren esrar, eroin gibi ne kadar lanet iş varsa onlar tarafından yapılıyor. Bu adamların para çalmalarına, devletin dibine dinamit koymalarına göz mü yumalım? Elbette göz yummayacağız. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek."

Editörün yorumu:

Mehmet Özhaseki Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday. Mart 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni kazanabilecek sadece iki kişi var: Ya Mehmet Özhaseki'nin kendisi ya da Mansur Yavaş. Mansur Yavaş ülkücü gelenekten gelen milliyetçi bir siyasetçi. Anketler Mansur Yavaş'ın Özhaseki'ye karşı ezici bir üstünlük kurduğunu gösteriyor. Seçimlere kadar bu farkın kapatılması ise mümkün görünmüyor.

Mehmet Özhaseki'nin Ankara adaylığını "halk beni istiyor" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kabul ettirdiği iddiaları geçtiğimiz günlerde medyaya yansıdı. Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'yı kazanmak hem potansiyelleri açısından, hem de prestij açısından son derece önemli. Genelde bu iki ili kazanan partiler bir sonraki genel seçim için büyük bir avantaj sağlamış kabul ediliyorlar.

Ankara'daki tablo bu şekilde devam eder ve Özhaseki seçimleri kaybederse siyasi hayatını da bitirebilir. Çünkü Erdoğan yıllardır ellerinde tuttukları başkenti kaybetmek istemez. Kaybettiği taktirde bunun bedelini de ağır ödetir. 

Özhaseki bu psikoloji altında sahibine yaranmak isteyen bir yaklaşımla bundan sonra kraldan daha fazla kralcı kesilecek. Tabi bir de Mansur Yavaş'a oy veren kesimin ağırlıklı bölümünün milliyetçi unsurlardan olduğu düşünüldüğünde bu stratejinin bu seçmenleri yanına çekmek amacını güttüğü de aşikar.

Ancak tüm bunlara karşın Özhaseki'ye sormak gerek: "Kardeşim sen bırak Kürdistan'ı, kayyumları da önce Ankara'lı seçmene ne yapacağını, nasıl yapacağını anlat. Onları milliyetçi damarlarına ajitelerle değil de yapacağın hizmetlerle kazanmaya çalış. Sende şimdiye kadar büyük bir cevher görmemişler ki Mansur Yavaş'ı tercih ediyorlar. Kürdistan'ı senin Cumhurbaşkanın zaten tüm mitinglerinde yeterince kullanıyor. Sen kendi seçimine odaklan. Ankara'da HDP senin rakibin değil, Mansur Yavaş rakibin ve Mansur Yavaş'ın da Kürtlükle uzaktan yakından bir alakası yok, bilesin."