Trump’tan Suriye açıklaması: İyi bir şekilde organize edeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’den çekilme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Trump’tan Suriye açıklaması: İyi bir şekilde organize edeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’den çekilme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Trump, “Suriye'ye 4-5 yıl kadar önce 3-4 ay kalmak için gittik. Ve şimdi askerlerimizi ev getirme zamanı. Bunu çok iyi bir şekilde organize edeceğiz” dedi.

Donald Trump, ABD merkezli haber kanalı Fox News'e konuştu.

Programın sunucusu Pete Hegseth, Trump'a Güney Karolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham'ın Suriye'den çekilme konusundaki fikrinin değiştiğini hatırlatarak, Başkan'a Graham'ın fikrini nasıl değiştirdiğini sordu.

Donald Trump, söz konusu soruya şu yanıtı verdi:

 “Suriye'ye 4-5 yıl kadar önce 3-4 ay kalmak için gittik. Ve şimdi askerlerimizi eve getirme zamanı. Bunu çok iyi bir şekilde organize edeceğiz. IŞİD Suriye'de büyük bir sorundu ve biz IŞİD’i büyük oranda temizledik. Suriye'den tamamen çekildiğimizde IŞİD de tamamen sona erecek. Bölgede askeri üslerimiz var özellikle Irak'ta. Kimse bundan bahsetmiyor. Açık konuşmak gerekirse dediğimden daha fazlasını yaptım. IŞİD’i büyük ölçüde ortadan kaldırdık. Bu yine de işin tamamen bittiği anlamına gelmiyor. Bu zaman alacak. Birliklerimizi eve geri getirmemiz gerekiyor. Zamanı geldi."

Trump, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ben, Suriye ve diğer yerlerden çıkmak için çalışıyorum. Şimdi yalan haber yapan medya ve bazı başarısız generaller ben ve işe yarayan taktiklerim hakkında şikayet ediyorlar” ifadelerini kullanmıştı.