Altan Tan: Demirtaş baskı ile istifa ettirildi

Eski milletvekili Altan Tan, Selahattin Demirtaş’ın son zamanlarda HDP içerisinde izole edildiğini, “emrivaki ile” genel başkanlıktan zorla istifa ettirildiğini ve baskıyla istifa ettirildiğini iddia etti.

Altan Tan: Demirtaş baskı ile istifa ettirildi

Hakların Demokratik Partisi’nden (HDP) 2018’de istifa eden eski milletvekili Altan Tan, hükümete yakın Akşam gazetesinden Yelda Gökdağ’a konuştu.

“Türkiyelileşmek marjinal sol gruplara teslim olmak değil”

“Silahla demokratik mücadele yan yana gitmez” diyen Tan, HDP’ye “Türkiyelileşmek adına marjinal sol gruplara teslim olma” eleştirisi yöneltti.

Tan şunları söyledi:

“HDP bu konuda bir karar verecek. Çok açık ve net şekilde duruşunu beyan edecek ve demokratik duruşunun dışına çıkmayacak. Türkiyelileşmek marjinal sol gruplara teslim olmak değil. Çünkü bu Türkiye değil. HDP marjinal sola selam vermesin demiyoruz ama 83 milyon da marjinal sol değil. HDP eğer Türkiye partisi olmak istiyorsa önce Kürtlerin bütün renkleriyle barışılacak.”

“Demirtaş izole edildi”

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a ilişkin de konuşan Altan Tan,  “Selahattin Demirtaş son zamanlarda izole edildi parti içinde. Bir emrivaki ile genel başkanlıktan zorla istifa ettirildi. Partinin baskısıyla istifa ettirildi” dedi.

Altan Tan, “Selahattin Bey’in şoföründen danışmanına kadar onunla yakın çalışan ne kadar kişi varsa görevine son verildi. Madem özgürlüğünü istiyorsunuz neden istifa ettirdiniz Demirtaş’ı partiden? Ve neden ilk iş en yakın çalışma arkadaşlarının görevine son verdiniz?” diye konuştu.