Altan Tan: Dindar Kürtler AK Parti'de de HDP'de de ikinci sınıf

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye'de dindar Kürtlerin AK Parti ile HDP içindeki konumları ve siyasi tavırları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kürt dindarların hem AKP hem de HDP'de ikinci sınıf olduğunu savunan Tan şunları söyledi.

Altan Tan: Dindar Kürtler AK Parti'de de HDP'de de ikinci sınıf

"Dindar Kürtler dinlerinden de Kürtlüklerinden de vazgeçmek istemiyor. İkisi arasında bir tercihte bulunmak istemiyorlar. AK Parti, dindar Kürtlere, 'Sen benim iyi şeyler yapabilme ihtimalimi sev' diyor; tamamen arabesk takılıp gidiyoruz”

"PARTİNİN ANA OMURGASI SOL VE SEKÜLER"

HDP ile ilgili konuşan Tan şunları söyleldi: "Şimdi öncelikle AKP'de, HDP'de bu tespiti kabul etmiyorlar. Ak Parti 'hayır efendim Kürtlerin Kürtlükleri ile bir sorunumuz yok, herkesin kimliğine saygılıyız diyor. HDP de kimsenin inancıma, mezhebine geleneğine karşı değiliz diyor ama gereğini onlar da yapmıyor. Partinin ana omurgası sol ve seküler. Yönetim kadroları da, parti programı da böyle.”

"AK PARTİ VE HDP'DE İKİNCU SINIF"

Kürt dindarların hem AK Parti'de hem de HDP'de ikinci sınıf olduğunu söyleyen Altan Tan şöyle devam etti: "Programda, yönetimde ve direksiyonda değillerdir. Böyle olunca Kürt dindarlar dönem dönem AKP'ye bazı dönemler HDP'ye oy veriyorlar. 7 Haziran seçimlerinde 2 milyon AKP'li HDP'ye oy verdi. 2 Kasım'da bunun 1 milyonu geri döndü. Dindar Kürtler dinlerinden de Kürtlüklerinden de vazgeçmek istemiyor, İkisi arasında bir tercih te bulunmak istemiyorlar.”

"EVET DEMELERİ İÇİN CİDDİ BİR GEREKÇE YOK"

Kürd dindarların AK Parti'ye 'evet' demelerinin zor olduğunun altını çizen Tan, "Sen benim iyi şeyler yapabilme ihtimalimi sev' diyor. Tamamen arabesk takılıp gidiyoruz. Dolasıyla dindar Kürtlerin AKP'ye yönelmesinin ciddi bir nedeni yok ortada. HDP ve PKK'ye kızgın olsalar da evet demelerinin ciddi bir gerekçesi yok.” dedi.