Almanya’da Bozkurtlardan Ermenilere tehdit mektubu

Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ krizi nedeniyle yaşanan çatışmalar sona erse de Ermenilere yönelik nefret eylemleri devam ediyor.

Almanya’da Bozkurtlardan Ermenilere tehdit mektubu

Almanya’da Bozkurtların Ermenilerin yaşadığı evlerin önüne tehdit mektubu bıraktığı ortaya çıktı.

Gazeteci Fehim Işık, yazar Taner Akçam’ın tehdit mektubunu Facebook sayfasından paylaştığını duyurdu. 

Taner Akçam, Alman hükümetini ırkçılara karşı tedbir almaya çağırdı.

Almanca yazılan mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Bozkurtlar peşinizde!!!

Ermenistan’ın iğrenç çocukları, hepinizi bulacağız ve çocuklarınız, kendi mezarlarına gömülmeden önce sizlerin mezarlarının başına dikilecekler.

Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız ve Ermenistan’ın kafir köpeklerinin Almanya’da rahat yaşamalarına izin vermeyeceğiz. Sizi tanıyoruz ve çocuklarınızın gece gündüz nerelerde olduğunu biliyoruz.

Bozkurtlar ensenizde!!!”

Ermeni Soykırımını anma etkinliğinin saldırıya uğramasının ardından Ülkü Ocakları’nı yasaklayan bir karar alan Fransa’nın ardından benzer bir talep de Almanya’dan gelmişti.

Sol Parti, Bozkurtların çatı örgütü olan Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’nun yasaklanmasını istemişti.

Almanya Parlamentosu Yeşiller Partisi vekili Cem Özdemir de Almanya'da faaliyetlerde bulunan "Ülkücülere" ait tüm kurumların Fransa'yı örnek alarak kapatılmalarını talep etmişti. Özdemir, partisinin Meclise bir önerge getireceğini duyurmuştu.

 Anha