Almanya Sol Parti: Uluslararası güçler ve Avrupa Afrin için derhal harekete geçilmeli

Almanya'da Sol Parti Federal Milletvekili Ulla Jelpke, Türkiye’nin Afrin Harekâtı karşısında Alman hükümetinin sessiz kalmaması gerektiğini savunarak, Avrupa’nın seyirci kalması durumunda Afrin’de büyük bir katliamın yaşanacağını belirtti.

Almanya Sol Parti: Uluslararası güçler ve Avrupa Afrin için derhal harekete geçilmeli

Almanya'da Sol Parti Federal Milletvekili Ulla Jelpke, Türkiye’nin Afrin Harekâtı karşısında Alman hükümetinin sessiz kalmaması gerektiğini savunarak, Avrupa’nın seyirci kalması durumunda Afrin’de büyük bir katliamın yaşanacağını belirtti.

Sol Parti Federal Milletvekili Ulla Jelpke yazılı basın açıklamasında, TSK ve müttefiki El Kaide benzeri İslamcı çeteler yaklaşık 8 bin Afrin halkını yerinden etmiştir. Eğer uluslararası güçler, Avrupa ve Alman hükümeti savaşa sessiz kalırsa, Afrin’de yeni katliamlar kapı eşiğindedir.

Alman hükümeti bir an önce sessizliğini bozmalıdır, NATO partneri Türkiye’ye bu saldırının devletler hukukuna aykırı olduğu izah edilmelidir dedi.

Devamında Jelpke, Türkiye Afrin’e saldırmakla aynı zamanda İslamcı örgüt IŞİD’i yeniden güçlendirmektedir. Türk ordusu açıkça El Kaide ve diğer cihadist güçlerle birlikte bölgede yaşayan Ezidiler ve Aleviler’in topraklarını terk etmelerine neden olmaktadır.

Türkiye’nin de desteğiyle IŞİD yeniden eylem planını hayata geçiriyor. Almanya ve Avrupa daha ne zamana kadar seyirci kalmaya devam edecek?