Aliyev'den Ermenistan'a gözdağı: Tamamını geri alırız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilmediği takdirde Azeri ordusunun Dağlık Karabağ'ın tamamını geri alacağını söyledi. Türkiye ise Terter'e yönelik saldırıyı kınadı.

Aliyev'den Ermenistan'a gözdağı: Tamamını geri alırız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NTV televizyonuna yaptığı açıklamada, şu an Dağlık Karabağ'daki beş büyük bölgeden ikisinde Azeri ordusunun kontrolü ele geçirdiğini ve Ermenistan işgal ettiği yerlerden belli bir zaman diliminde çekilmeyi kabul etmezse Dağlık Karabağ'ın tamamını geri alacaklarını söyledi.

Erivan'ın olumsuz tavrını sürdürmesi durumunda bu doğrultuda ilerleyeceklerini belirten Aliyev, Ermenistan'ın "kurtarılan toprakları yeniden ele geçirme girişimlerine" de son vermesi gerektiğini ifade etti.

Azeri lider, Rusya'nın Dağlık Karabağ'a askeri gözlemciler yerleştirilmesi teklifiyle ilgili olarak da, böyle bir adımın, çatışmaların sonuna doğru tartışılabileceğini ve Azerbaycan'ın onayını gerektirdiğini söyledi.

Aliyev, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise Azerbaycan ordusunun altı köyü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını açıkladı.

Türkiye'den kınama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bu olayın ardından yayımladığı açıklamada, "Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın sivil yerleşim bölgelerine yönelik olarak devam eden saldırılarını şiddetle kınadığını" bildirdi.

DW,rtr/CÖ,BK

© Deutsche Welle Türkçe