Aliyev: Azerbaycan-İran sınırı tamamen kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ-İran sınırındaki bölgenin tamamen Azeri ordusunun kontrolüne geçtiğini bildirdi.

Aliyev: Azerbaycan-İran sınırı tamamen kurtarıldı

İlham Aliyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın kontrolündeki 20 köy ve 1 kasabanın  daha Azeri ordusu tarafından alındığını söyledi.

Aliyev, "Kahraman Azərbaycan ordusu Fuzuli ilinin Mollaveli, Yukarı Refidinli ve Aşağı Refidinli; Cebrail ilinin Sirik, Şıhlar, Mestelibeyli ve Derzili köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ Azerbaycan'dır" paylaşımında bulundu.

Haydar Aliyev, Zengilan ilinin Kollukışlak, Malatkeşin, Kend Zengilan, Genlik, Velikulubeyli, Karadere, Çöpedere, Tatar, Tiri, Emirhanlı, Karkulu, Bartaz, Dellekli köyleriyle Ağbend kasabasının da Ermenistan'ın kontrolünden çıkarıldığını belirtti.

Ağbend kasabasının kontrol edilmesi ile “Azerbaycan-İran sınırının işgal edilen kısımlarının tamamen kontrol altına alındığını belirten Aliyev, bu nedenle Azerbaycan ve İran halklarını kutladı.

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda şu ana kadar, 3 kent merkezi, 2 kasaba ve 112 köy ile bazı stratejik tepeleri kontrol etmeyi başardı.