Ali Babacan'la görüşen vekillerin listesi Erdoğan'da

Odatv yazarı Hikmet Çiçek, Ali Babacan ve Beşir Atalay’ın neredeyse her gün Pelit’teki özel odada toplantılar yaptıklarını ve bunu da Erdoğan’ın bildiğini yazdı.

Ali Babacan'la görüşen vekillerin listesi Erdoğan'da

Odatv yazarı Hikmet Çiçek, Ali Babacan ve Beşir Atalay’ın neredeyse her gün Pelit’teki özel odada toplantılar yaptıklarını ve bunu da Erdoğan’ın bildiğini yazdı.

Odatv yazarı Hikmet Çiçek, Gül, Babacan ve Davutoğlu’nun çıkışlarının Erdoğan'ı çok rahatsız ettiğini belirtti. 

Çiçek, Ali Babacan ve Beşir Atalay gizlice görüştüğü iddialarını köşesine taşıdı.

İşte o yazı:

Ankara’nın Çukurambar’ı, AKP iktidarı ile birlikte doğan, büyüyen bir semt. Ankara Oran’daki Meclis konutlarının boşalmasının ardından yeni adres Çukurambar. Semtte, AKP iktidarı ile birlikte gecekondular lüks sitelere dönüştü. 20’ye yakın “cafe”si ile muhafazakar camianın uğrak yeri oldu. Patronlar genellikle AKP’liler. Politikacılar, Meclis’ten daha çok buraya “takılıyor.”

Dinci (muhafazakar) kesim yaşamak için Çukurambar’ı tercih etti. Semte, muhafazakâr kesimin tüketim alışkanlıkları, giyim tarzları, dini, siyasi ve kültürel tercihleri damgasını vurdu. Cip kullanan türbanlı kadınları burada görebilirsiniz. Burada yaşayanların neredeyse yarısı bir tarikat, cemaat üyesi. Gayrimenkul fiyatları ise dudak uçurtan cinsten.

Merkez üs: Pelit

AKP'li muhaliflerin merkez sağda yeni parti arayışı içinde oldukları medyada sıkça konuşuluyor, yazılıyor. Yeni parti arayışlarının merkez üssü Çukurambar’daki Pelit Pastanesi.

Odatv’nin 19 Temmuz 2009 günlü “Aleviler Pelit Pastanelerini neden boykot ediyor?” başlıklı haberinde, “Alevi Bektaşi Federasyonu”nun yaptığı bir açıklamaya dikkat çekilmişti.

Federasyon açıklamasında “Pelit Pastaneleri İşçi Kaynaklarına başvuruda bulunarak, işe girmek isteyen ve iş görüşmesi için davet edilen Alevi bir yurttaşımız, ‘Alevi’ olduğu gerekçesi ile işe alınmamış ve bu durum açıkça kendisine yansıtılmıştır” denilmişti.

Açıklamada. dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızının düğününün pastasının, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ın oğlunun düğününün pastasının Pelit Pastaneleri tarafından hazırlandığı ifade edilmişti.

Yakından takip

İstanbul seçimlerini yenileme kararının ardından Ankara kulisleri alev alev. AKP içindeki huzursuzluk sadece eski ağır toplarda değil, bugün parti içinde bulunan milletvekilleri, bürokrat ve belediye başkanlarını da sarmış görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın tecrübeli bir AKP’li,  Erdoğan’ın özellikle Ali Babacan ve Beşir Atalay’ın Ankara’da yaptıkları görüşmeleri yakından takip ettiğini belirtiyor. Görüşmelere katılanların listesinin Cumhurbaşkanı’na iletildiğini belirten AKP’li yetkili şu değerlendirmeyi yaptı:

Pelit'teki özel oda

“Gül, Babacan ve Davutoğlu’nun çıkışları Reis’i çok rahatsız ediyor. Gül’ün, 23 Haziran’da aday olma ihtimali partide büyük endişe yaratmıştı. Ama bugün parti kurma konusunda ve açıklamalarında Reis onları daha kararlı görüyor. Reis, Davutoğlu’nun değil, Babacan’ın daha akıllı gittiğini düşünüyor. Üstelik görüşmelerini artık açıktan yapmaya başlamaları da bir işaret.

“Ali Babacan ve Beşir Atalay’ın neredeyse her gün Pelit’teki özel odada toplantılar yaptıklarını Reis biliyor. Hatta orada görüştükleri bazı AK Parti milletvekillerinin ve bürokratların listesi Reis’e ulaştırıldı. Ayrıca özel ofislerde yaptıkları toplantılara kimler geliyor kimler gidiyor hepsi yakından takip ediliyor. Milletvekilleri, belediye başkanları, eski vekiller, bürokratlar…

Yeni Parti İstanbul seçiminden sonra

“Ne sonuç çıkarsa çıksın, İstanbul seçiminin ardından parti kuruluşu ilan edilecek. Hatta finansman konusunda büyük ilerleme kaydettiklerini biliyoruz. Bazı büyükşehir belediye başkanlarının Gül ve Babacan’a ‘siz bir adım atın, biz yanınızda olacağız’ dediklerini biliyoruz. Bürokratlar özellikle Berat Bey’e karşı her yerde Babacan propagandası yapıyorlar. Seçimden önce bunu gizliden yaparlardı artık onlar da açıktan yürütüyorlar.”