Al Hurra Tv: Mistefa Selimi YNK Asayişi tarafından İran’a teslim edildi

Al Hurra Tv: Mistefa Selimi YNK Asayişi tarafından İran’a teslim edildi

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından kurulan, kısmen ABD medyası olarak kabul gören ve Arapça yayın yapan ‘Al Hurra’ Tv. Doğu Kürdistanlı siyasetçi Mustefa Selimi üzerine hazırladığı ve yayınladığı raporda, Mistefa Selimi’nin Saqız cezaevinden firar ettiğini, Kürdistan Bölgesine geçtiğini, burada bir köy camisinde 3 gün kaldığını, fakat Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) Asayişinin coronavirüs testi bahanesiyle kendisini götürerek, İran’a teslim ettiğini ve İran’ında Mistefa Selimi’yi idam ettiğini paylaştı.

‘Al Hurra’ Tv. Yayınladığı raporda YNK Politbüro Üyesi Seidi Ehmed Pire’nin Mustefa Selimi’nin Kürdistan Bölgesi’ne geçmediğine dair yaptığı açıklamaya yer vererek, Mustefa Selimi’nin ailesinin bunu redettiğini ve Selimi’nin Kürdistan Bölgesi’ndeyken YNK Asayişi tarafından İran’a teslim edildiğini belirtti.

Raporda Mustefa Selimi’nin YNK Asayişi ile girdiği diyaloglarada yer verilerek, Mustefa Selimi’nin YNK Asayişine ‘İzin verin ben burada kendimi öldüreyim ama lütfen beni İran’a teslim etmeyin’ dediğine yer veriliyor.

‘Al Hurra’ Tv. Raporunda, Süleymaniye bölgesini idare eden YNK’nin bir bütünen İran hegemonyası altında olduğuna vurgu yapıyor.

Basnews ajansı 11 Nisan 2020’de yayınladığı bir haberde, Doğu Kürdistanlı siyasetçi Mustefa Selimi’nin 16 Ekim ihanet şebekesi Lahur Cengi’ye ait özel bir tim tarafından Pencwene kentinde tutuklanarak İran’a teslim edildiğini ve idam edilmesine sebep olduğunu duyurmuştu.

Basnews