ABD'li yetkili: DSG ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz

ABD'li yetkili: DSG ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz

IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon’un ABD’li Danışmanı Willaim Roebuck, IŞİD'in hücre yapılanmalarına karşı mücadelede Özerk Yönetim ve Suriye Demokratik Güçleri’yle (DSG) ilişkilerini güçlendireceklerini söyledi.

Uluslararası Koalisyon’un ABD’li Danışmanı William Roebuck ile Pentagon yetkililerinin yer aldığı heyet, Rojava Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanları Bêrîvan Xalid ve Ebid Hamid Mehbaş ile eşbaşkan yardımcısı Elîzabêth Gewriye ile bir araya geldi.

Rojava Özerk Yönetimi’nin Eyn İsa’daki merkez binasında basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından basına konuşan William Roebuck, DSG ve Özerk Yönetim’e güvenlik konusunda destek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti. Roebuck, IŞİD'in hücre yapılanmalarına yönelik mücadelede Özerk Yönetim ve DSG ile ilişkilerini güçlendireceklerini de sözlerine ekledi.

Roebuck, Özerk Yönetim yetkilileriyle bölgede güvenlik ve hizmet konularını ele aldıklarını söyledi.

IŞİD'in yargılanacağı bir uluslararası mahkemenin kurulmasına ilişkin ise Roebuck, “Özerk Yönetim’le bugün bu konuyu tartışmadık, ama çok önemli bir konu. Ortaklarımızla ve diğer kesimlerle tartışıyoruz” ifadelerini kullandı. Bölgede tutuklu IŞİD'in yaklaşımı da olumlu bulduklarını söyleyen Roebuck, IŞİD'in yargılanmaları için de “Bunun için bir yol bulunacaktır” dedi.