ABD’li Senatör'den 'Necmeddin Kerim' için mesaj: Kürt halkının kararlı savunucuydu

ABD’li Demokrat Parti Senatörü Chris Van Hollen, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’in vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Necmeddin Kerim aramızdan çok erken ayrıldı, hepimiz onu çok özleyeceğiz ama mirası devam ediyor ve asla unutulmayacak” ifadesini kullandı.

ABD’li Senatör'den 'Necmeddin Kerim' için mesaj: Kürt halkının kararlı savunucuydu

Demokrat Senatör Van Hollen, Facebook hesabından, Necmeddin Kerim’in vefatıyla ilgili bir mesaj yayımladı.

"Olağanüstü bir şahsiyeti, diplomatı ve kendini adalete adayan birini kaybettik” diyen Van Hollen, şunları dile getirdi:

“Doktor Necmeddin, uzun süre Prens George's County'de ikamet eden, önde gelen bir nörolog ve ömrü boyunca Kürt halkının siyasi, kültürel ve insan hakları konusunda kararlı savunucuydu. Saddam Hüseyin'in düşüşünden sonra Maryland'de yeni, daha adil ve demokratik bir Irak olmasını umduğu şeyin inşa edilmesine yardım etmek için rahat bir yaşam bıraktı. Farklı etnik grupların ortak bir amaçta birleşmesine yardım ettiği Kerkük'ün valisi seçildi. Suriye ve Irak'ta ABD öncülüğündeki IŞİD'le mücadeleye destek verdi.”

“Dünya, her şeye rağmen prensiplerinin koruyan muazzam cesaret ve inanç sahibi bir adamı kaybetti” diyen Hollen, “Ailesi fedakar bir babayı ve eşi kaybetti. Eşim Katherine ve ben çok değerli bir arkadaşımızı kaybettik. Necmeddin Kerim aramızdan çok erken ayrıldı, hepimiz onu çok özleyeceğiz ama mirası devam ediyor ve asla unutulmayacak” diye ekledi.

Dr. Necmeddin Kerim, geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede 31 Ekim’de yaşamını yitirdi.