ABD’li senatör Lindsey Graham, DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani ile görüştü

Rojava'da Özerk Yönetim ile ABD’li Delta Crescent Energy, petrol sahalarının modernizasyonu ve üretimin artırılması için anlaşma imzaladı.

ABD’li senatör Lindsey Graham, DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani ile görüştü

Kuzey Suriye Özerk Yönetimi ile ABD merkezli Delta Crescent Energy, Rojava ve Fırat’ın doğusundaki petrol sahalarını modernize etme ve petrol üretimini artırmak için anlaşma imzaladı.

Al-Monitor’de yer alan habere göre, ABD’li şirket, Özerk Yönetim ile ilgili anlaşmayı Türkiye ve Rusya’ya bildirdi. Rusya ve Türkiye’nin anlaşmaya tepki göstermediği belirtildi.

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) ABD Temsilcisi Sinem Muhammed, Özerk Yönetim ile Delta Crescent Energy arasında anlaşma imzalandığını doğruladı ama detayları hakkında bilgiye sahip olmadığını ifade etti.

Delta Crescent Energy’den yapılan açıklamada, uzun süredir devam eden görüşmelerin anlaşmayla sonuçlandığı kaydedildi.

ABD’nin etkili senatörlerinden Lindsey Graham, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani ile görüştüğünü ve Mazlum Kobani’nin kendisine, petrol sahalarının modernizesi için ABD’li bir şirketle anlaşma imzaladıklarını söylediğini belirtti.

Graham, Mazlum Kobani’nin kendisinden anlaşmanın detaylarını Başkan Donald Trump’a iletmesini istediğini ifade etti.

Suriye ve Rojava’daki petrol sahalarının çoğunluğu DSG’nin kontrolünde bulunuyor.

Suriye’de 2011 yılından önce günlük petrol üretimi 380 bin varilken, iç savaş nedeniyle şu anda günlük 60 bin varil petrol üretilebiliyor.

Rojava ve Fırat’ın doğusundaki petrol sahaları ABD tarafından korunuyor.