ABD'li Senatör Marco Rubio'dan Bağımsızlık Açıklaması

ABD'li senatör Marco Rubio, Washington'un güvenilir müttefiği olan Kurdistan Bölgesi'nin bağımsızlığı konusunu bizzat Kurdistan Bölgesi ile görüşeceklerini dile getirdi.

ABD'li Senatör Marco Rubio'dan Bağımsızlık Açıklaması

Amerikalı Senatör Marco Rubio, Peşmerge'nin ABD'nin sadık ve güvenilir bir müttefiği olduğunu ve IŞİD karşıtı savaşta son derece önemli ve etkili bir rol oynadığını dile getirdi.

Kürtlerin Ortadoğu Bölgesi'nin geleceğinde son derece önemli bir aktör olacaklarına dikkati çeken senatör Rubio açıklamalarının devamında, Kürdistan Hükümetinin bağımsızlık konusunda seçenek arayışında olmasını anlayışla karşıladığını, bağımsızlık konusunu, bizzat Kurdistan Bölgesi Hükümeti yetkilileriyle birlikte ele alacaklarını ve tartışacaklarını da vurguladı.

Trump'un Başkan olarak seçilmesinin ardından Başkan Yardımcılığı için en güçlü aday olarak gösterilen Florida'dan Cumhuriyetçi senatör IŞİD karşıtı savaşla ilgili olarak görüşmelerde bulunmak için Kurdistan Bölgesi'ni ziyaret etti.

Çarşamba günü Kurdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Başkanı Mesrur Barzani ile bir görüşme gerçekleştiren Rubio, sorunların çözümünde Kurdistan Bölgesi ile olumlu işbirliğini sürdürmek istediklerini vurguladı.