ABD'den Türkiye'ye: S-400 alınırsa ,NATO teknolojilerine erişim kısıtlanır

ABD,Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın alması halinde Türkiye'nin NATO teknolojilerine erişiminin kısıtlanacağını ifade etti. Öte yandan Erdoğan'dan "NATO tatbikatından 40 Askerimizi geri çektik" açıklaması geldi.

ABD'den Türkiye'ye: S-400 alınırsa ,NATO teknolojilerine erişim kısıtlanır

ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı Heidi Grant, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın alması halinde Türkiye'nin NATO teknolojilerine erişiminin kısıtlanacağını ifade etti. Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "NATO tatbikatından 40 Askerimizi geri çektik" açıklaması geldi.

Defense News'e konuşan Grant, Türkiye'ye S-400 sistemleri alımı konusunda uyarılarda bulunurken, önemli açıklamalarda bulundu.

Grant, "Eğer Türkiye S-400'leri alırsa, NATO teknolojilerine erişimi kısıtlanır. İleri ki aşamada da Türkiye'nin F-35 tipi 5. nesil bombardıman uçaklarını edinme ve kullanma imkanlarına yönelik tedbirler alınabilir" diye konuştu.

ERDOĞAN: NORVEÇ'TEKİ NATO TATBİKATINDAN 40 ASKERİ ÇEKTİK

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Norveç'teki NATO tatbikatı hakkında yaptığı açıklamada, "Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk'ün resmi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. "Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz" dediler" diye konuştu.

Tayyip Erdoğan devamında, "Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz. Gerekli bağlantıları vs yaptılar, yapıyorlar. Oyun başka. Zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor. Maalesef içimizde de bunlar var. Biz silahı güç olarak kabul ediyorsak o zaman bırakalım biz siyaseti. Haktan daha güçlü bir şey olamaz. diye konuştu.