ABD'den Türkiye için terör uyarısı: Büyükelçilik kapılarını kapattı

Amerika ile Türkiye arasında Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemi konusunda gerilimin yaşandığı bu günlerde önemli bir gelişme duyuruldu.

ABD'den Türkiye için terör uyarısı: Büyükelçilik kapılarını kapattı

ABD Türkiye Büyükelçiliği internet sitesinden İstanbul Başkonsoluğuna terör saldırısının planının yapılacağını duyurdu. 
Büyükelçilik tarafından yayımlanan yeni bir güvenlik yazısında saldırı güvenilir kaynaklara dayandırıldı.

Yazıda, Türkiye’de pek çok yabancının kaçırılacağı istihbaratını aldıkları da duyuruldu.

İstanbul ve diğer şehirlerdeki ABD vatandaşlarının dikkatli olmaları, ofislere ve alışveriş merkezlerine gitmemeleri tavsiye edildi.

Büyükelçilik, alınan istihbaratlar sonrası İstanbul, İzmir ve Adana'daki vize servislerinin geçici süre ile kapatıldığı, vize başvurusunda bulunan kişilerin randevularının iptal edildiği açıklandı. 

Elçilik, randevusu olan kişilere sonradan e-mail atılarak randevularının nasıl gerçekleştirileceğini bildireceğini de belirtti.

abd uyarı

Amerika ile Türkiye arasında Rusya’dan alınan S-400 hava savunma gücü konusunda gerilim yaşanıyor. 

ABD yönetiminin “test yapıldığı doğrulanırsa gereği yapılır” dediği S-400’ler konusunda Türkiye’den doğrulama geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada "S-400 testleri doğrudur, yapıldı, yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz” dedi. 

Erdoğan cuma namazı çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gündemde Rusya’dan alınan S-400’lerin Sinop’ta deneme testinin yapılması vardı. Erdoğan bu konuda net konuştu, "S-400 testleri doğrudur, yapıldı, yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz” ifadelerini kullandı. 

Sinop’ta ilk test denemesinin yapıldığı haberleri üzerine 16 Ekim’de bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus, Bakanlığın, Türk hükümetinin üst düzey yetkililerine, S-400 gibi Rus askeri sistemlerini satın almasının kabul edilmez olduğunu duyurmuştu. 

Ortagus, S-400 sisteminin aktif hale gelmesinin, Türkiye ile güvenlik ilişkileri bakımından "potansiyel ciddi sonuçları" olacağı uyarısında bulunduğunu belirtmiş ve "Doğrulanması halinde NATO müttefiki ve ABD'nin stratejik ortağı olarak Türkiye'nin sorumlulukları ile uyuşmayan S-400 füze denemesini şiddetle kınıyoruz” demişti,

Erdoğan’ın S-400’lerin testini doğrulamasının arından ABD’nin nasıl bir karşılık vereceği merak konusu.