ABD’den Şengal anlaşmasına destek

ABD, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Hükümeti arasında Şengal’deki durumun normalleşmesine yönelik imzalanan anlaşmaya destek açıklaması yaptı

ABD’den Şengal anlaşmasına destek

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, anlaşmadan ötürü Erbil ile Bağdat hükümetleri kutlanırken, ABD’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi halkının istikrarı için anlaşmayı desteklediği belirtildi.

Bugün Bağdat'ta Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin başkanlığında yapılan toplantıya Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis ve Ezidi temsilciler katılmıştı.

İçişleri Bakanı Rebvar Ahmed, dün yaptığı açıklamada, Şengal ilçesindeki durumu normalleştirmek üzere anlaşma imzalamak için Bağdat'a gideceğini duyurmuştu.

Toplantının ardından Şengal anlaşmasının imzalandığını duyuran Irak Başbakanlık Sözcüsü Ahmed Molla Talal, "Başbakan Mustafa Kazimi'nin himayesinde, Şengal’de hükümetin kontrolünü güçlendirmek ve dışarıdan gelen grupların gücünü kırmak için idari ve güvenlik açısından tarihi bir anlaşma yapıldı" dedi.

Yapılan anlaşma gereğince Irak Hükümeti’nin Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile birlikte, Şengal’de yerinden edilenlerin evlerine geri dönmesi ve bölgenin yeniden imarı için çalışılacağı kaydedilmişti.