ABD'den Hizbullah'ın şifreleri için servet...

ABD’nin Hizbullah'ın finansal sistemini bozmaya yönelik girişimleri kapsamında, örgütün finansal ağına ait bilgiler için yaklaşık 10 milyon dolar ödeme yapılacağı bildirildi.

ABD'den Hizbullah'ın şifreleri için servet...

ABD’nin Hizbullah'ın finansal sistemini bozmaya yönelik girişimleri kapsamında, örgütün finansal ağına ait bilgiler için yaklaşık 10 milyon dolar ödeme yapılacağı bildirildi.

ABD'de Terörizmin Finansmanıyla Mücadeleden Sorumlu Hazine Bakan Yardımcısı Marshall Billingslea, Lübnan Hizbullahı'nın finansal ağının çökertilmesine yönelik bilgileri sağlayan kişi veya kurumlara yaklaşık 10 milyon dolar ödül vereceklerini bildirdi.

Billingslea, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan 'Adalet İçin Ödül' programı kapsamında atılan adıma ilişkin, "Hizbullah'ın finansal ağlarının bozulmasına yol açan bilgiler için 10 milyon dolar ödeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, ekim ayında Lübnan'da 241 Amerikan askerinin öldürülmesinin 35'inci yıl dönümünde düzenlenen programda, "Hizbullah'ın Uluslararası Finansmanını Engelleme Yasası Değişikliği" adıyla yeni bir yasa imzaladığını açıklamıştı.

Beyaz Saray tarafından, Trump'ın imzaladığı söz konusu yasanın Hizbullah'ı uluslararası alanda daha da yalnızlaştırmayı hedeflediği belirtilen açıklamada, bu yaptırımların Hizbullah'a destek sağlayan yabancı kişi, kuruluş ve hükümetleri hedef alacağına dikkat çekilmişti.

Nasrallah: İsrail beni ve Hizbullah liderlerini öldürebilir

Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah'ın Hizbullah’ın bölge temsilcileri ile yaptığı toplantıda İsrail’in bu yaz Hizbullah’a saldırı ihtimali bulunduğunu ve kendisi de dahil üst düzey Hizbullah liderlerinin öldürülebileceğini söylediği ileri sürdü.

Hasan Nasrallah, Lübnan’daki Hizbullah örgütünün bölge temsilcileri toplantısında yaptığı konuşmada, "Aranızda uzun süre kalmayabilirim. Benimle beraber ön saflardakileri de götürebilirler. İsrail’in liderleri öldürme ihtimali yüksek. Ancak bu Hizbullah’ın sonu anlamına gelmez. Çünkü Hizbullah şahısların varlığı ile durmuyor. Hizbullah Lübnan halkının bir parçasıdır” sözlerine yer verdi.

Nasrallah’ın, Kuveyt menşeli Al-Rai gazetesinde yer alan haberin şu ifadeleri yer aldı, "Liderleri öldürmek gibi aşırı faaliyetler görülüyor. Bunda şaşıracak bir şey yok. İsrail’in 2006 savaşında olduğu gibi herkesi şaşırtmaya çalıştığı işaretler var. Fakat Başbakan Netanyahu önceki Başbakan Ehud Olmert gibi tereddütlü değil. Tıpkı 2008’de Gazze’de olduğu gibi 2019’da da Hizbullah'ın tehdidinden ebediyen kurtulmak için saldırı yapacaklar gibi görünüyor. Bu sebepten Lübnan halkı ve çevresi bütün ihtimallere karşı hazırlanmalıdır.”