ABD'den Esed rejimine uyarı! Çekilmemizi fırsat olarak görmesinler

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Esed rejimini, ABD'nin çekilmesini kimyasal silah kullanma fırsatı olarak görmemesi konusunda uyardı.

ABD'den Esed rejimine uyarı! Çekilmemizi fırsat olarak görmesinler
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton bugün yaptığı açıklamada, Suriye rejimini ABD ordusunun Suriye'den çekilme kararının, kimyasal silah kullanımına bir davet olarak görmemesi gerektiği konusunda uyardı.
 

Türkiye ziyaretinin ardından İsrail’e doğru yola çıkan Bolton uçakta kendisine eşlik eden gazetecilere, “ABD'nin Suriye rejiminin kimyasal silah kullanımı konusundaki tavrında kesinlikle bir değişiklik yoktur ve çok sert bir yanıtla karşılık verileceğini bilmeliler daha önce iki kez yaptığımız gibi. Bu yüzden Beşar Esad rejimi soruların yanıtları konusunda ilüzyon altında olmamalı" açıklamasında bulundu.

Bolton açıklamasına, "Çekilmesinin detaylarının nasıl olacağını konuşuyoruz, Esad rejiminin bizim kararımızın, kitlesel imhada kullanılan kimyasal silahların kullanımıyla ilgili kararlarımızda herhangi bir değişiklik olmadığını bilmelerini istiyoruz" şeklinde devam etti.