ABD'den DSG'ye destek sözü

ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve uluslararası koalisyondan askeri liderler dün Deyrizor’un doğu kırsalındaki el-Ömer petrol sahası üssünde Deyrizor Askeri Konsey’i ve Deyrizor Sivil Konsey’i liderleri ile bir araya geldi.

ABD'den DSG'ye destek sözü
Söz konusu toplantıda sahadaki son gelişmeler, terörle mücadele yolları, terör örgütü IŞİD’a bağlı aktif hücreleri takip etmek için güvenlik operasyonları ve Suriye’nin doğusunda bulunan Deyrizor’un sivil yönetiminde çalışan liderleri, askeri yetkilileri ve sivilleri hedef alan uyuyan hücreleri ortadan kaldırmak için askeri operasyonları artırma seçeneği ele alındı.
 
Toplantıda yer alan Deyrizor Askeri Konsey Sözcüsü Lilava el-Abdullah bölge sakinlerinden önde gelenleri ve yerel liderleri kapsayan öldürme ve hedef alma vakalarının artışını ele aldıklarını belirterek “İstikrarı sağlama faaliyetleri, hizmetler dairesini genişletme ve bölgenin altyapısını destekleme yollarının yanı sıra, bölgenin kalkınması için askeri ve sivil konseye lojistik ve askeri destek sağlamaya devam edeceklerine dair bize söz verdiler” ifadelerini kullandı.
 
Uluslararası koalisyon güçlerinin askeri konvoyu dün akşam komşu olan Kürdistan bölgesininin el-Velid sınır kapısından Rojava'ya giriş yaptı. Konvoy, Haseke’nin güney kırsalındaki koalisyon üslerine lojistik ve askeri malzeme taşıyan 35 tırdan oluşuyordu.