ABD ve Kürdistan arasındaki iyi ilişkiler Şiileri rahatsız ediyor

ABD ve Kürdistan Bölgesi arasındaki iyi ilişkiler Irak'taki Şii çevreleri rahatsız ediyor. ABD'nin, Kürdistan Bölgesi'ni bağımsız bir ülke gibi ziyaret etmesi ve Peşmerge'ye cesaret madalyası vermesinin Irak'ta şok etkisi yaptığı belirtiliyor.

ABD ve Kürdistan arasındaki iyi ilişkiler Şiileri rahatsız ediyor

Irak Parlamenteri PDK Listesi Parlamenteri Şaxewan Ebdullah, Kürdistan Bölgesi ve Başkan Barzani'nin, ABD ile ilişkileri iyi olduğunu belirterek ''Kürdistan'ı bağımsız bir ülke gibi görüyorlar'' dedi.

Şaxewan Ebdullah, ABD ve koalisyon ülkelerinin, Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge'ye artık doğrudan askeri destek verdiklerini kaydetti.

Irak savunma Bakanı Ashton Carter'in bazı Peşmergelere cesaret madalyası vermesinin, Irak'ta bazı Şii yetkilileri şok ettiğini kaydeden Şaxewan Ebdullah, ''Irak'ta bazı kesimler bunu hazmedemiyor'' ifadelerini kullandı.

Irak Şii Kanun Devleti Parlamenteri Habib Tarefi, ABD'nin doğrudan Kürdistan Bölgesi ile ilişkilenmesinin doğru olmadığını söylemişti.

Şii Parlamenter Habib Tarefi, Irak ile ABD arasında askeri protokollerin olabileceğini ancak ABD ve Kürdistan Bölgesi arasında bunun söz konusu olamayacağını ileri sürmüştü.