ABD Suriye askeri hava üssünü vurdu!

ABD Başkanı Donald Trump 6 Nisan günü bir Suriye askeri hava üssüne yönelik 59 Tomahawk füzesiyle saldırı başlattı. Bu saldırı İdlib'e yönelik kimyasal saldırı sonrası Trump'ın Esad'a yönelik fikirlerinin değiştiğini söylemesinin ardından gerçekleşti..

ABD Suriye askeri hava üssünü vurdu!

ABD ordusu Perşembe günü geç saatlerde bir Suriye askeri hava alanına yönelik 59 füze saldırısı düzenledi. Sözkonusu saldırı 6 yıl başlayan Suriye iç savaşı süresince Amerika'nın Beşar Esad'a yönetimine karşı gerçekleştirdiği ilk saldırı oldu.

Başkan Trump saldırının Amerika Birleşik Devletleri'nin "ulusal güvenliğine yönelik hayati çıkarları" çerçevesinde yer aldığını ve "tüm medeni uluslara Suriye'deki katliamı ve akan kanı durdurma çabalarımızda bize katılma" çağrısında bulundu. Ayrıca "terörizmin her türünü ve çeşidini ortadan kaldırma" konusunda da katılımlarını beklediğin söyledi.

Suriye devlet televizyonu ABD füze saldırılarının ülke içindeki bir dizi askeri hedefleri vurduğunu belirterek, sözkonusu eylemleri "saldırganlık" olarak nitelendirdi.