ABD Ortadoğu’ya B-52 bombardıman uçağı gönderdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın kısa bir süre önce Irak ve Afganistan’daki ABD askerlerini çekeceklerine dair açıklamasının ardından, ABD ordusu geçtiğimiz saatlerde Ortadoğu’ya B-52 bombardıman uçağı gönderdi.

ABD Ortadoğu’ya B-52 bombardıman uçağı gönderdi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, B-52’yi Ortadoğu’ya göndermedeki amacın “düşmanlara cevap vermek, dostları da korumak” olduğu belirtildi.

Uçağın North Dakota Askeri Üssü’nden Ortadoğu’ya gönderildiğinin kaydedildiği açıklamada, B-52’nin Ortadoğu’nun hangi bölgesine gönderildiği bilgisi paylaşılmadı.

CENTCOM geçtiğimiz yıl da Ortadoğu’ya B-52 gönderdiğini duyurmuştu.

B52’LERİN ÖNEMİ

İlk kez 1952 yılında üretilen ve sürekli geliştirilen B-52'ler ABD'nin gücünün bir sembolü haline geldi.

ABD’nin stratejik savaş uçaklarının başında gelen B-52, 70 tonluk silah ve patlayıcı kapasitesine sahip olmasıyla biliniyor.

9’u sol kanadında, 9’u da sağ kanadında olmak üzere, 18 adet dışarda bomba ve füze taşıyabilen B-52 Bomber, içinde ise 27 adet bu silahlara yer verebiliyor.

Tam kapasiteyle dolu B-52'de toplamda 45 adet füze olabiliyor.

ABD Savunma Bakan Vekili Christopher Miller, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD’nin Irak’taki asker sayısını 2500’e Afganistan’daki asker sayısını da aynı rakama düşüreceğini açıklamıştı.