Erdoğan: ABD, Rusya ve Fransa Erivan'a silah desteği veriyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD, Fransa ve Rusya'nın eş başkanlığını yaptığı AGİT Minsk Grubu'nun Ermenistan'a silah desteği verdiğini söyledi.

Erdoğan: ABD, Rusya ve Fransa Erivan'a silah desteği veriyor

AK Parti'nin Şırnak 7. Olağan İl Kongresinde konuşan Erdoğan, "Minsk üçlüsü Ermenistan'ın yanında yer alıyor. Silah veriyorlar. Azerbaycan'lı kardeşlerimiz çok ciddi bir mücadele veriyor. İnanıyorum ki işgal altındaki bu toprakları geri alacaklar" dedi.

"Batı ses çıkartmıyor"

Erdoğan, "Bu gece ateşkes ilan edildi ama Ermenistan yine saldırdı. Bütün bu gerçekler ortadayken Batı ses çıkartmıyor. Türkiye tepki gösterince, "Türkiye ses çıkartıyor, hiç de sessiz durmuyor" diyorlar. Durmayacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında muhalefete tepki gösteren cumhurbaşkanı, "Ankara'da, İstanbul'da kapalı kapılar akasında siyaset yapmak kolaydır. Siyasetin gerçek er meydanı 81 ilin tamamıdır" şeklinde konuştu.

"Sufleyi milletimizden değiş başkasından alıyorlar"

"Milletimizin karşısına çıkıp bu ülke için yaptıklarını, yapacaklarını açık yüreklilikle ortaya koyamayandan siyasetçi olmaz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan "gönül siyaseti yapıyorum" diyenler, sufleyi milletten değil başka yerlerden alıyor.

Her alanda kendine güvenen, inanan, hedeflerine bağlı bir Türkiye varsa milletimizin fedakarlığı sayesindedir. 

Darbeciler, uçaklarıyla, tanklarıyla üstümüze gelirken milletimiz yanımızdaydı. Girdiğimiz her kavgada milletimiz yanımızdaydı"

Libya açıklaması

Libya'da Rus Wagner güçlerini hatırlatan Erdoğan, "Libya'da da Wagner denilen Rusların paralı askerleri var. Bu paralı askerlerle  darbeci Hafter'e destek veriyorlar. Silah gönderiyorlar. Bize "Sizin orada ne işiniz var?" diyorlar. Biz zulüm neredeyse oradayız" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı, "Suriye'de ne işiniz var?" diyorlar. 911 km bizim sınırımız var. Bu neden birilerini rahatsız ediyor. Kusura bakmasınlar orada da varız ve olacağız. ABD'nin 24 üssü var orada. ABD'nin buraya gelip üs kurmasının anlamı ne? 3 bini aşkın TIR silah, mühimmat getiriyor ABD" ifadelerini kullandı.

Minsk Üçlüsü

AGİT Minsk Grubu, Azerbaycan ve Ermenistan'ın Dağlık Karabağ sorunu için barışçıl bir çözüm bulmalarını teşvik etme amacıyla, 1992 yılında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından kuruldu. Eş başkanlığını ABD, Fransa ve Rusya'nın yaptığı teşkilatta, Beyaz Rusya, Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Türkiye ve krizin tarafları olan Azerbaycan ve Ermenistan yer alıyor.