2 bin 500 Peşmerge Şengal’e dönmek için hazır

Bütün eğitim devrelerini tamamlamış olan Şengal Peşmerge Gücü’ne bağlı binlerce Peşmerge, Şengal’e dönmeyi bekliyor.

2 bin 500 Peşmerge Şengal’e dönmek için hazır

Şengal Peşmerge Gücü 2 bin 500 Peşmerge’den oluşuyor ve olası bir dönüş için Şengal Dağı’nı savunma planları hazır. Bu hazırlığın işareti olarak da Kürdistan bayrağını göndere çekmiş durumdalar.

Şengal Peşmerge Gücü Komutanı Şeyh Mecdel, üstlerinden emir geldiği an Şengal’e dönerek halkı ve ulusu koruma görevini yerine getireceklerini söylüyor:

“Bu gücün bileşenleri bazı aşiretlerden oluşuyor. Hepimiz Şengalliyiz ve halkımızı korumak için her an Şengal’e dönmeye hazırız. 2 saat içerisinde Şengal Dağı’nda olabiliriz. Bütün Şengal halkı bizden, Peşmerge’den yana umutlu. Peşmerge Şengal’e dönmeden güvenlik sağlanamaz.”

Şengal Peşmergeleri şimdiye kadar 54 şehit verdi ve hepsi de Şengalli.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak arasında, Şengal’in durumunun normalleştirilmesi için imzalanan anlaşmadan Peşmergeler de memnun.

Şengal Kaymakamı Mehma Xelil, varılan anlaşmaya ilişkin, “2 bin 500 Şengallinin Federal Polis gücünde yer alması için karar verildi. Bunlardan 1500’ünün kamplarda kalan göçmenlerden olması gerekiyor. Şimdiye kadar bize 7 ile 8 bin arasında başvuru yapıldı” dedi.

/K24