12 Aralık'ta gerçekleştirilecek İngiltere Parlamento seçimlerinde Kürt milletvekili sayısı üçe katlanabilir

12 Aralık'ta gerçekleştirilecek İngiltere Parlamento seçimlerinde, Kürt kökenli İngiliz milletvekili sayısının üçe katlanabileceği belirtildi.

12 Aralık'ta gerçekleştirilecek İngiltere Parlamento seçimlerinde Kürt milletvekili sayısı üçe katlanabilir

12 Aralık'ta gerçekleştirilecek İngiltere Parlamento seçimlerinde, Kürt kökenli İngiliz milletvekili sayısının üçe katlanabileceği belirtildi.

Rudaw'da yer alan habere göre, seçimlerde aday olan Kürtlerin sayısı, Kürt diasporası için önemli bir canlanma anlamına da gelebilir.

2010 yılında, Muhafazakar Parti saflarından Parlamento'ya seçilen Nadim Zavahi'nin ardından, İşçi Partisi'nden aday gösterilen Feryal Clark Demirci ve İbrahim Doğuş'un da Parlamento'ya girme ihtimali bulunuyor.

Electoral Calculus'da yer alan tahminlere göre, Zavahi'nin Stratfor-on-Avon'dan seçilme ihtimali yüzde 91. Demirci'nin Enfield North'tan yüzde 55 ve Doğuş'un Bromwich East'ten yüzde 46. 

Doğuş'un aday gösterildiği bölgeden daha önce, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı da olan Tom Watson Parlamento'ya girmişti. Watson, 8 bin oy farkla seçimleri kazanırken, Doğuş'un başarısı İşçi Partisi tarafından yürütülecek kampanyaya, Liberal Demokratlar ve Brexit Partisi için artan oylarına etkisine bağlı. 

Zahavi, 1976 yılında Saddam Hüseyin'den kaçan Bağdatlı Kürt bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Hem Demirci hem de Doğuş, Türkiye'de doğdu ve her ikisi de Türk-Kürt toplumunun yoğun olarak yaşadığı güney Londra'da belediye meclis üyesi. 

Bakan olmadan önce, Zahavi, Kürdistan Bölgesi üzerine oluşturulan tüm parti gruplarında aktif bir rol üstlendi.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz