KCK: 'Şengal anlaşması kabul edilmeyecektir'

KCK, Irak ve Kürdistan hükümetlerinin Şengal’e ilişkin anlaşmasına yaptığı açıklamada “Şengal halkının iradesi olan Özerk yönetimin içinde olacağı görüşme ve karar sürecinin işlemesi şarttır. Bunun dışındaki tüm tutumlar tehlikelidir ve kabul edilmeyecektir.” denildi

KCK: 'Şengal anlaşması kabul edilmeyecektir'

Açıklamada, “9 Ekim tarihinde Irak Hükümeti ve Kürdistan hükümeti adına yapılan açıklamalarda Şengal’in geleceği konusunda anlaşma sağlandığı belirtilmektedir. Anlaşmanın bütün boyutları ve ayrıntıları henüz açıklanmış değildir. Şengal Demokratik Özerk Meclisi’nin yaptığı açıklamada ise yapılan bu anlaşmadan bilgi sahibi olmadıkları, iradeleri dışında kararlar alındığı, kendilerine bu görüşme ve anlaşmalarda yer verilmediği ifade etmişlerdir.

Şengal Özerk yönetimi ve halkının içinde olmadığı ve görüşünün alınmadığı herhangi bir kararı kabul etmeyecekleri konusunda irade beyan etmişlerdir. 

Şengal Demokratik Özerk Meclisi ve halkının içinde olmadığı herhangi bir anlaşma ve görüşmenin, Şengal’de yaşayan Kürt Êzidî halkımızın iradesini tanımama anlamına gelmektedir. Hele bunun belirtildiği gibi BM gözetiminde yapılması bir başka büyük felakettir. 

Şengal Êzidî halkının kendisini yöneteceği ve savunacağı özerk bir yönetimin kendi geleceklerini ilgilendiren tartışmalarda esas aktör olması kadar doğal bir şey yoktur. Şengal halkının iradesi olan Özerk yönetimin de için de olacağı bir görüşme ve karar sürecinin işlemesi şarttır. Bunun dışındaki tüm tutumlar tehlikelidir ve kabul edilmeyecektir. 

Haberin tamamına burdan ulaşabilirsiniz